Hur du renoverar vackert till ett bra pris

Om ni står inför att göra en badrumsrenovering kommer ni märka att det finns många sätt att få inspiration. En utmaning när man läser inredningstidningar är att de badrummen sällan är anpassade till en vanlig människas plånbok. Här är ett antal tips på hur du gör en badrumsrenovering vacker till ett rimligt pris.
Några av våra bästa renoveringstips är:
• Kakel går alltid före plastmatta
• Stråk av mosaik förgyller vardagen
• Lyft atmosfären med detaljerna
• Dubbla kommoder och speglar är något att sträva efter
• Förvaring på golvnivå och gärna lådor
• Bubbelbad, spabad eller ett badkar som skiljer sig från mängden

Plastmatta eller kakel
Den här frågan var det många som ställde sig för tio till tjugo år sen. Man skulle göra en badrumsrenovering och visste inte om det var värt att investera i ett kaklat badrum. Idag har priserna på kakel gått ner så pass att ett standardiserat kakel kostar i nivå med en plastmatta. Du behöver alltså inte göra avkall på stilen för att hålla din budget.

Mosaik
Vill du göra din renovering riktig lyxig kan du givetvis toppa kakel och välja mosaik. Då kommer dock priset springa iväg och ett helt badrum i mosaik har nästan ingen råd med. Ett snyggt sätt att trots det få in den lyxiga känslan är genom att addera stråk av mosaik vid badrumsrenovering malmö. Vid duschkabinen kan man exempelvis göra en pelare av mosaik och även vid handfatet. Nå behåller känslan men minskar ner på det dyra materialet.

Detaljerna
Djävulen sitter i detaljerna säger det klassiska ordspråket och det gäller även när du gör en badrumsrenovering. Ett duschmunstycke som är stegbart och lite större än det enklaste gör stor skillnad på helhetsintrycket. Handdukstork med värmeslingor är också något du bör titta närmare på. Små saker gör stor skillnad så våra testa att sväva ut med detaljerna.

Kommod
Har ni ett stort badrum finns det egentligen ingen anledning till att bara ha ett litet handfat. Förhoppningsvis har ni en tvättstuga och slipper därmed trycka in tvättmaskin och torktumlare i badrummet. Finns platsen ska ni överväga en dubbel kommod tätt följd av en extra bred spegel. Det ger en lyxig hotellkänsla som stannar kvar i längden.

Förvaring
Undvik tjocka badrumsskåp med en spegellucka. Det ger bara en känsla av 90-tal och är inget du vill förstöra din badrumsrenovering med. All förvaring ska vara i markhöjd och gärna i form av en bänk med utdragbara lådor under sitsen. På det sättet får ni en sällskaplig atmosfär i badrummet men också lådor där ni kan gömma tandborstar och hårtorkar.

Badkar
Självklart kan ni lyfta badrummet med ett badkar. Kom bara ihåg att inte ta en standardprodukt som du känner igen från när du var liten. Här har du chansen att våga lite. Försök att hitta ett lite bredare bubbelbadkar till ett bra pris. Ett utställningsexemplar kan vara ett bra sätt att få ner prislappen. Finns inte utrymmet kan ni med fördel välja ett mindre och rundare badkar som ger känslan av en badtunna eller spamiljö.