Tre byggprojekt du kan ta dig an själv 

Det finns en anledning till varför byggprogram som Äntligen hemma är så populära. Folk gillar att göra om hemma och de vill gärna göra det själva. Men vissa saker bör man inte utföra själv, medan andra går utmärkt att göra på egen hand. Här nedan får du exempel på tre saker du kan göra själv. 

Allt är inte som på tv 

Om man slår på tv:n och tittar på olika byggprogram, får man känslan av att det är väldigt enkelt att bygga själv. Anders Timell sätter upp en bastu på nolltid och sedan är allt frid och fröjd. Men så enkelt är det inte, speciellt inte om man är en ovan amatör som varken har någon utbildning eller erfarenhet inom byggnation. Det är också en av anledningarna till varför programmet Arga Snickaren är en favorit bland alla byggprogram på tv då många som försöker utföra egna byggprojekt snabbt tar sig vatten över huvudet eller bara förstör sina hem. Innan man påbörjar ett eget byggprojekt är det viktigt att komma ihåg att allt inte är lika lätt som på tv. 

Dessa områden ska du aldrig röra själv 

När det kommer till hembyggen är det viktigt att känna till att man absolut inte bör ta sig an vissa områden i ett hem. Det beror på att det finns stora risker förknippade med det som både kan bli dyra och farliga. Dessa områden är främst badrum/våtrum, kök och elektricitet, men även alla typer av rivningsarbeten. Om du funderar på att göra något med dem är det en fackman du ska vända dig till, alltså någon som har rätt kompetens för att utföra projekten. Kontakta en behörig byggfirma för att få rätt hjälp. Annars gäller inte din hemförsäkring för badrumsrenovering malmö om något skulle gå snett till följd av felaktig renovering eller installation. Men det värsta som kan hända är att dödsfall inträffar och det är vanligare än man tror bland hemmabyggare.