Behandlingar för Acne-benägen hud

Välj en ansiktsbehandling i Göteborg som är särskilt anpassad för din acne-benägna hy. Det finns många produkter som verkar effektivt och rengör på djupet, men också som hjälper till att reglera talgproduktionen.
En boost för att ta itu med problemhy
Boka in dig på en ansiktsbehandling i Göteborg, Stockholm eller Malmö. Ansiktsbehandling i kombination med egenvård kan hålla acne i schack. Rådgör med din hudterapeut för att hitta det perfekta hudvårdsrutinen.
Exfoliering och peeling
När hyn drabbas av acne är det särskilt viktigt att hitta en effektiv rengöring. Kemisk exfoliering och manuell peeling hjälper till att rengöra på djupet. Under en ansiktsbehandling Göteborg är det möjligt att du får prova på en rengöringsborste för ansiktet.
Syror & vitaminer
På en ansiktsbehandling i Göteborg rengörs hyn med syror och stärks med vitaminer. Fråga gärna din hudterapeut innan du själv köper produkter med syror i. Exempel på syror och vitaminer är:

AHA-syra
• Anti-bakteriell
• Exfolierande

BHA-syra
• Antibakteriell
• Anti-inflammatorisk
• Rengör djupt nere i porerna

Vitamin B3
• Hämmar inflammationer
• Hämmar acnebakterien p. Acnes
• Reducerar ärr

Retinol – ett vitamin som förtjänar sin egen rubrik
Retinol är ett A-vitaminpreparat som gör under för många olika hudtyper. Den reglerar talgproduktionen, slätar ut fina linjer och fungerar som en kraftfull antioxidant som skyddar mot fria radikaler.
Vilken typ av retinol är bäst?
Fråga vilken typ som passar dig när du är på ansiktsbehandling i Göteborg. Retinol finns i krämer speciellt anpassad för acne. Den finns också i oljor som är bättre lämpad för väldigt torr hy, och som ögonkräm som är särskilt anpassad för den tunna huden runt ögonen.
Använd retinol varsamt – men regelbundet
Även om retinol är bra för de flesta hudtyper, kan huden behöva vänja sig. Applicera lite var tredje dag, öka sedan till varannan och slutligen varje dag. Solskyddsfaktor är extra viktigt när du använder retinol.
Ansiktsbehandling i Göteborg – en perfekt helgsyssla
Samla tjejgänget och boka in en ansiktsbehandling hos https://www.amytiz.se/. Se till att var och en väljer en behandling som passar just deras hudtyp. Sedan är det bara att njuta! Vill ni lyxa till det lite extra kan ni alltid välja till en massage eller varför inte färga brynen och ögonfransarna?
Behandlingar för ansikte, kropp och själ
Att gå på olika behandlingar håller inte enbart huden i trim. Det är ett perfekt sätt att avsluta en stressig vecka. Unna dig lite kvalitetstid med dig själv eller med dina vänner och välj till en massage, fotskrubb eller en manikyr. Se det som en investering för ditt yttre men framför allt för själen.
Be om rådgivning
Vid ansiktsbehandling i Göteborg ska du absolut passa på att be om rådgivning. Ta reda på vilka produkter som passar din hy bäst. Hudterapeuter har koll på vilka syror som gör vad och vilken vitamin som går med vilken årstid.
Bästa rådet – solskydd
Ett av de viktigaste råden att ta till sig när det kommer till hudvård är solskydd. Hög solskyddsfaktor borde ingå i allas hudvård. Det är speciellt viktigt om du använder syror och retinol, då blir huden extra solkänslig.