Dags att flytta? Gör det smidigt!

Börja med att organisera i förrådet, på vinden och i källaren. Rensa ur allt gammalt skräp och saker du inte kommer använda. Mycket av ditt gamla skräp är säkert guld värt för någon annan så innan du slänger det, kolla på Blocket eller Tradera om det är något som säljs där.
Vissa saker som står nere i källaren vet man ganska säkert att inte någon kommer vilja ha, då är det bara att lägga i ”släng” säcken eller kartongen och sedan planera en tur till tippen.

Är man inte sugen på att röja på vinden kan man alltid anlita en flyttfirma som gör det åt en! Det kan då vara bra att ha sorterat litegrann så flyttgubbarna vet vad de ska ta med sig och vad de ska lämna.

När väl förrådet är organiserat och det finns lite utrymme där, då kan man börja packa ner det man har i skåp och garderober som man inte använder särskilt ofta. Och eftersom det då finns plats i förrådet kan man ställa flyttkartongerna där tills det är dags att flytta med en flyttfirma stockholm. När man börjar gräva i sina skåp och garderober kan det hända att man hittar en hel del grejer att lägga upp på blocket (eller köra till tippen).

Att göra de två ovanstående sakerna i god tid innan man ska flytta är viktigt. Då kan man lägga tiden runtom flytten på viktigare saker än att städa ur förråd och garderob! Som att hitta den bästa möjliga flyttfirman eller börja planera med flyttfirmor hur man vill ha det i den nya bostaden.

Ett annat råd är att se till att alla ens brev kommer till den nya adressen, adressändring gör så att de flesta breven kommer rätt. Men inte alla! Vissa företag behöver man meddela på egen hand.

Att byta bostad är en positiv sak med flyttfirmor och något som ofta gör livet roligare i slutändan, dock är det många som inte förbereder sig tillräckligt inför sin flytt vilket gör det hela till en stressig och mödosam upplevelse.