Våra bästa flyttips när det kommer till packning 

Det är mycket att tänka på när det börjar närma sig till flytt. Inte minst ska allt packas. Om du väljer att packa på egen hand kan det vara klokt att läsa igenom några tips innan du börjar. Har du inte flyttat så mycket innan är våra tips guld värda. 

 

Välj lådor av samma format 

Ett av de kanske allra viktigaste tipsen när det kommer till att underlätta flyttpackningen och förflyttningen av alla lådor är att använda flyttlådor av samma format och storlek med flyttfirma göteborg. På så sätt blir det enkelt att stapla lådorna och man ser lättare hur mycket utrymme de fyller i en flyttbil. Välj lådor av bra kvalitet så de verkligen håller. Att bära en flyttlåda som faller isär kan medföra att sakerna skadas och dessutom kan den som bär göra sig illa. 

Flyttfirma hjälper till med flytten 

Packa kläder 

Det där med att packa kläder är inte alltid så lätt. Det kan vara frestande att bara kasta ner allt i en sopsäck men det är inget vi kan rekommendera. För hängande kläder finns det särskilda garderobskartonger där allt hängs in på galgar. Väl framme kan allt direkt hängas upp i garderoben. Det går också att trä en sopsäck över galgarna med tillhörande plagg redan i garderoben. Man kan sedan snabbt lyfta ner hela säcken, flytta kläderna och hänga i dem. Sedan rivs säcken bara bort. Kläder som ligger i garderober packas lämpligen i flyttlådor. Använd också resväskor som också ska med till det nya hemmet. Det är bara dumt att frakta dem tomma. 

 

Använd handdukar och annat som utfyllnad 

Handdukar, örngott och lakan kan användas som utfyllnad i andra kartonger. Istället för att slå in glas och annat i tidningspapper kan handdukar med fördel användas. Då kommer de med till den nya bostaden och man slipper onödigt skräp i form av papper. Handdukar eller örngott skyddar också bättre än ett tunt pappersark.  

När du packar böcker och andra tyngre saker bör du också se till att lådorna inte fylls till bredden med böcker. Fyll ut resten av lådan med filtar, kuddar och andra tygföremål. 

 

Inte för tung last 

Lasta inte för tungt. I en flyttlåda kan man i regel lasta kring 40 kilo, men så tungt är det inte rekommenderat att man lastar annat än i någon enstaka kartong. Man bör istället hålla sig till omkring 15-20 kilo för att kartongerna inte ska bli allt för tunga att släpa på. Om du ska bära 50 kartonger kommer kroppen att vara trött bara av att flytta lätta kartonger. Tyngre kartonger sliter än mer på kroppen. Om du anlitar ett flyttbolag som sedan ska bära kartongerna är risken också stor att de inte vill flytta de allra tyngsta lådorna. 

 

En annan sak som är viktigt att tänka på är hur tung vikten blir på den understa lådan om de staplas. Ju tyngre lådor man har, desto färre lådor kan man stapla på varandra om man vill att den understa lådan ska orka med belastningen.