Hur du planerar den perfekta flytten

En perfekt flytt, gud vad sexigt. Det finns inget som gör mig mer upprymd än att tänka på den. Eller jo förresten, massa saker gör det. Och jag bryr mig nog faktiskt inte alls om flytten blir perfekt eller inte, vad jag bryr mig om är att den går någorlunda smidigt och att inget går sönder på vägen. Än bättre är om jag slipper bära på några möbler eller flyttkartonger under färden.

Börja med att börja

Ofta när man skall börja så börjar man med att göra upp planen, enda problemet med det här är att man kanske inte har full förståelse för hur mycket tid och energi varje moment tar – så vad jag skulle vilja säga är bättre är att börja med att börja med något, exempelvis röjning och packning eftersom det är det som tar längst tid. Börja med att röja i något förvaringsutrymme, så får du en känsla för hur mycket det är som skall göras och hur lång tid det tar – sedan kan du göra upp en tidsplan som är mer realistisk.

Flyttfirmor finns för din skull

Det finns många fina flyttfirmor där ute som bara sitter och väntar på ditt samtal, att du inte tar tillfället i akt och ringer några flyttfirmor redan idag. Eller går in på internet och tittar runt bland de flyttfirmor som finns – de flesta flyttfirmor och även som flyttfirma göteborg som har hemsidor nu för tiden och du kan enkelt jämföra flyttfirmor på internet, det finns också hemsidor som redan har samlat alla flyttfirmor åt dig och jämfört dem, så att du bara kan gå in och välja en!

Om du börjar i god tid kan du ta det lugnt

För att komma tillbaka till den perfekta flytten, det absolut viktigaste är att börja i god tid och ha en realistisk förståelse för hur lång tid det kommer att ta och hur mycket energi som går åt. Vissa uppgifter tar längre tid men är mindre energikrävande och ibland tänker man inte på att ens energiförråd är något som kan ta slut och man kanske hade planerat att man skulle packa si och så mycket efter jobbet men märker att man kanske inte orkar alls. Så börja hellre i god tid så du kan ta en extra vilodag här och där istället för att bränna ut dig fram mot slutet.