Funderar du på att börja jobba på flyttfirma? Läs det här först

Det kanske ser lite lockande ut att åka runt i flyttbilen med gubbarna och vara manliga och bära tunga saker. Men det kan vara något som förändrar livet för dig om du är ung och oförsiktig när du tar jobb på en flyttfirma. Skaderisken är enorm och det finns troligtvis inte ett mer slitsamt arbete. Läs vidare i den här artikeln om du vill veta mer om vad som är skadligt med att arbeta på flyttfirma.

Kroppen tar mycket stryk

Du har säkert själv flyttat någon gång eller hjälpt någon att flytta. Det kan vara ganska trevligt kan jag medge men det är alltid något som är riktigt jobbigt och obekvämt. Kanske är det ett tungt vitrinskåp eller en otymplig soffa som skall ner för trapphuset. Man får böja ryggen i positioner den inte är gjord för samtidigt som man får kämpa för att bara få ner eller upp möbeln för trappan med flyttfirmaigöteborg.se. Om man inte vet särskilt mycket om kroppen kan tro att ”man tränar på jobbet” men det är inte alls sant. Man sliter ut kroppen på jobbet och för rätt så dåligt betalt för det, vet du hur tungt kan flyttfirman lyfta?

Det kan röra sig om mycket osäkra anställningar

Flyttbranschen är en bransch där det kryllar av oseriösa företagare från andra sidor än flyttfirmaigöteborg.se. Därför rör det sig ofta om osäkra anställningar då flyttfirmor startas och läggs ner mycket ofta. Det kan även vara så att en flyttfirma försöker spara in pengar genom att bryta mot lagen och inte ha täckande försäkring för sina anställda. Eller så är det något annat de försöker komma undan med.

Så om du skall ta anställning på en flyttfirma

Kolla först och främst upp så att det är ett seriöst företag som har funnits ett tag. Så du slipper oroa dig över att det skall gå i konkurs som en av de flyttfirmor med bra pris eller att du skall bli lurad på annat sätt. Sedan är det viktigt att du lär dig lyfta på rätt sätt. Det kan du göra på ett gym med en tyngdlyftningstränare eller med någon annan som vet hur man lyfter korrekt. Gör inga lyft som gör att din kropp med en flyttfirma i göteborg hamnar i en dålig position och gå inte med på att bära vad som helst!